Saturday, August 30, 2008

Cui i-e frica de Bardem?

Sau cine crede ca Woody Allen nu poate să faca un film mai bun decât Match Point? Ei bine, nu mai trebuie să aşteptăm. Penelope Cruz e nemaipomenită, Scarlett drăguţă ca-ntotdeauna, mai are timp să devină o actriţă. În rest, o satiră moralistă din aceeaşi serie, fără îndoială cel mai bun film dintre cele mai recente. Mi-a plăcut foarte tare, fiecare minut e bine lucrat iar povestea e mult mai complexă, aşa cum sunt şi personajele principale (mai puţin "Christina" adică Scarlett, umbrită chiar şi de colega ei americană!).

3 comments:

Otherlander said...

As vrea sa te contrazic in ceea ce o priveste pe za lovely Ms. Johansson. ESTE deja o actrita excelenta, spre deosebire de altele de varsta ei (*cough* Keira effing Knightley *cough*). A se vedea "Lost in Translation", "Girl with a Pearl Earring", "Match Point"...

Tudor said...

E într-adevăr lovely, de la natură, pân' la excelenţă mai are un pic (ce n-aş da să fie la fel de bună prin educaţie cum este de exemplu Kate Beckinsale, care nu ştiu zău ce face, s-a înecat prin Hollywood). Keira e oribilă şi tare enervantă, nu-i o comparaţie bună! În Match Point Scarlett n-a fost rea deloc, însă rolul era simpluţ, relativ minor. Şi cam peste tot e la fel, ca o fată de pe stradă, farmecul natural şi ce mai ştie ea devine repede plictisitor.

Dar ai văzut Vicky Cristina...? Atunci ai fi observat că excelenţa, în filmul ăsta, e la alt nivel. Din păcate Scarlett, care după cum vezi îmi e tare simpatică, nu a fost deloc la înălţime - nu a reuşit să redea nicicum nuanţele rolului, nici ăsta prea complicat (Woody ştie ce ştie, nu i-a dat până acum roluri prea serioase; în schimb, aşa cum ziceam, actriţa care a jucat pe prietena "Vicky" a reuşit de minune). Să nu mai vorbim de Penelope Cruz, e fenomenală! Am redescoperit-o, pur şi simplu.

Otherlander said...

Well, trebuie sa recunosc ca nu am vazut Vicky Cristina Barcelona, dar atat Rebecca Hall (fiica unui regizor de teatru britanic, daca nu ma insel...) cat si Penelope Cruz vin din cu totul alta scoala de actorie decat Scarlett, si probabil de aici discrepantele dintre ele.

A, si pentru ca ai adus vorba de Kate Beckinsale, e pacat ce s-a intamplat cu ea. Sa treci de la The Golden Bowl si Emma la Underworld si Click...