Thursday, December 18, 2008

For or Against??

Nu stiu daca s-a mai scris aici sau nu.. vreau sa pun punctul pe... TRAFFIC (2000), in regia lui Steven Soderbergh. Cred ca am mai vazut ceva din el in trecut, dar doar acum am apucat sa vad filmul integral. Si asta pentru ca l-am gasit de vanzare in Auchan la rusinosul pret de 3,99. Evident e o rippuiala oficiala destul de prost facuta, dar.. macar m-a facut sa il vad.


So.. Traffic - filmul despre traficul de droguri intre America si Mexic, avem aici si trafic de influenta .. avem si trafic de informatie.. avem de toate.
Filmul impartit in 3, fiecare "poveste" avand protagonistii sai, povestile se intersecteaza (asa cum era si de asteptat) si reiese marea dezvaluire a modului in care drogurile sugruma societatea americana, in care ele ii confisca direct pe cei tineri si ii lasa pe cei in masura sa ia decizii doar cu incapacitatea de a trai dramele ulterioare. Evident putina crima, traficanti si mafie, politisti corupti etc.
Filmul mi s-a parut o incercare semi-reusita, imagini frumoase uneori si cadre interesante, dar si scapari din loc in loc. Mi-a lasat trista senzatie ca parca este prea steretipizat si ca nu se mai termina niciodata. Mi-a placut la nebunie cum au jucat Benicio del Toro si (da, chiar da) Catherine Zeta-Jones. Mi s-au parut exagerate fazele in care "adolescenta super inteligenta" lasa garda jos si devine super-narcotica, dar.. intarim mesajul ca sa salvam cauza.
Per total - cred ca e un film ce nu trebuie scos de pe lista filmelor de vazut. Dar nici nu ma indoiesc ca toti de aici l'ati vazut deja.. asa ca ce scriu e mai mult o confesiune decat un indemn.
Sarbatori frumoase tuturor, Craciun Fericit si.. cu toate ca e penibil, de dragul amintirilor copilariei cred ca am sa revad "Singur acasa I". Numai bine!