Tuesday, April 1, 2008

Amon Ra

De-a lungul istoriei cinematografiei au existat mereu actori care au surprins printr-o frumuseţe androgină. Off the top of my head - Greta Garbo sau David Bowie (da, a fost şi puţin actor). Dar unul singur a fost androginul perfect...




Numele lui este Jaye Davidson. S-a născut în 1968, în California, dintr-un tată ghanez şi o mamă englezoaică şi foarte catolică (!) A jucat în doar patru filme. Nimeni nu s-a îndoit că ar fi o femeie în The Crying Game (film pentru care a primit o nominalizare la Oscar pentru rol secundar) şi a fost zeul Ra în Stargate (filmul original al lui Roland Emmerich din 1994, nu serialul interminabil şi călcător pe nervi care i-a urmat). După care s-a retras. Multe celebrităţi se plâng de faptul că nu sunt lăsate în pace de presă şi ameninţă cu retragerea. Jaye Davidson a vorbit serios şi s-a retras. În prezent, lucrează la Londra pe post de asistent al unui designer.

Straniu. Misterios. Gay declarat. Şi cu siguranţa una dintre cele mai frumoase creaturi de orice fel care au mers vreodată pe suprafaţa Pământului... Încă mai sper că o să revină la actorie. Come on, bring back the Ra!

More pics:






4 comments:

umblu teleleu said...

when you said david bowie you got my attention :)

Otherlander said...

Si pe urma am pierdut-o... Mda, mesajul e destul de clar. I should quit already.

umblu teleleu said...

nu serios, pe tine de ce te doare capul de la lucruri simple?

Otherlander said...

Acuma despre ce vorbesti???