Tuesday, April 22, 2008

Jude Law-Seria filmelor britanice şi americane

British actor. Născut în aceeaşi zi ca mine-29 decembrie, Capricorn. Învaţă actoria la National Youth Music Theatre, de la vârsta de 12 ani, iar la 17 ani apare pe ecran. De atunci îşi continuă cariera pe marile ecrane. De ce mi se pare simpatic? Pe lângă faptul că a fost roommate cu Ewan McGregor, joacă în filme "cool" şi "indiscrete".

L-am văzut săptămâna trecută în 2 filme, alături de marele actor britanic Michael Caine, şi alături de cântăreaţa Norah Jones. O să apară şi la noi aceste 2 filme, aşa că nu vă spun despre ce este vorba...să păstrez misterul. Însă pot să remarc că Jude Law are un fel dickensian de a interpreta, un stil rather quiet and still rebel like, judecând după confruntarea cu Michael Caine în scenele din "Sleuth", iar pe de altă parte are un şarm de conte francez, extrem de subtil şi relaxat alături de femei-"My Blueberry Nights" (2007 both). Văzându-l tronând nonşalant, într-un cot cum se spune, îmi aminteşte de scena cerşetorului înţelept care se pare că le ştie pe toate. Dar uitându-te atent, Jude Law are o eleganţă în mişcări, un dramatism ce respiră din jocul actorilor de teatru. Nu este uşor să joci degajat în faţa lui Michael Caine, nici să pari versat în actorie. Dar aparent Jude Law se distanţează de jocul lui Ewan McGregor. Un je ne sais pas quoi, the charm itself îi apare în ochi. Acel lucru pe care eu îl ador în ochii unui actor care se confruntă cu el însuşi pe o scenă. Aici vorbesc de reprezentaţia din "Sleuth", care este una foarte colorată şi mişcătoare la propriu şi la figurat. Este un cameleon.

În "My Blueberry Nights", Jude Law este un lover tăcut şi aşezat în mica lui afacere, aşteptând tăcut finalul. În ipostaza de "mic drăcuşor isteric şi simpatic" sau în ipostaza de "quiet lover", Jude Law are o mină aristocratică, rather cool, dar specială. El este cel care pune accentul în tot. Acel element dintr-o poveste la care toţi se întorc în final. Nu ştii de ce se face un ocol, apoi totul capătă culoare şi sens-the element of the matrix.

Enjoy the movies!-aştept reacţii...

1 comment:

gabi & her alter egos said...

cand ti'am zis ca imi place jude law, nu il analizasem atat de tare!!!eu eram superficiala :)!!! da' sunt cat se poate de acord, e genul de actor care si in rol secundar te captiveaza!